“ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА 2017”: КУРС НА СИАН!

“Пътят на коприната 2017”: КУРС НА СИАН!

Дългоочаквана новина за всички фенове на автомобилния спорт: международният рали-рейд „Пътят на коприната“ ще продължи във вече утвърдилия се формат. Маратон през територията на Русия, Казахстан и Китай. На 7 юли 2017 година „източният експрес“ на автомобилната колона на ралито ще започне изключително сложната надпревара по безкрайните простори, степи, планини и пустини на Евразия. Грандиозният старт на състезанието ще се състои на Червения площад в Москва. След двуседмично завладяващо съревнование участниците ще финишират на 22 юли в град Сиан, люлката на древната китайска цивилизация.

Проектът за новата надпревара се осъществи като резултат от обединените усилия на екипи от професионалисти от Русия, Китай, Казахстан и Франция. Дирекцията на ралито се оглавява от знаменития руски автомобилен състезател Владимир Чагин, което е гаранция, че участниците ги чака изключително интересно приключение, организирано според най-високите стандарти на рали-рейд състезанията. Разработката на новия маршрут на ралито започва веднага след завършването на надпреварата през 2016 година.

Идеята за трансконтинентален маршрут на надпреварата срещна разбиране и поддръжка на най-високо държавно ниво. „Пътят на коприната-2017“ напълно съответства на общия тон на сътрудничество и сближаване между страните, разположени по трасето на историческия Велик копринен път. Традиционното гостоприемство на народите, а и великолепието на природата, ландшафта и величествените простори още от сега предизвикват огромен интерес към следващото издание на надпреварата от страна на световните водещи рали-рейд отбори.

Както и преди, организаторите на състезанието си поставят амбициозната задача да върнат на рали-рейда духа на традиционните маратони из безкрайните простори със сложна навигация. Заедно с това рали-рейдовете са и приключение, и пътешествие, изследване на територии и търсене на нови направления. Именно затова ралито през 2017 година финишира в град Сиан, една от четирите древни столици на Китай. Там, където е започвал Великият път на коприната и където участниците в надпреварата са очаквани от знаменитата теракотена армия от династията Цин.